TOPLOTNE ČRPALKE

Montaža toplotne črpalke je enostavna, sistem pa enostaven za uporabo, uporabnik z njim nima nobenih skrbi in dela. Izkoristek je v primerjavi z drugimi energenti višji, kar posledično omogoča nižjo cena ogrevanja. Montaža toplotne črpalke nam omogoča ogrevanje in hlajenje prostorov ter segrevanje sanitarne vode.

Toplotna črpalka – kako deluje?

Delovanje toplotne črpalke ni zapleten proces. Toplotne črpalke toploto črpajo iz vode, zemlje ali zraka in jo v krožnem procesu dvignejo na višjo temperaturo. Montaža toplotne črpalke z najvišjim izkoristkom COP 5,5 proizvede kar 5,5kW energije iz 1kW porabljene energije.
Toplotne črpalke lahko uporabljamo vse leto, delujejo celo pri -25 stopinj Celzija.

Oddajte povpraševanje

montaža tolpotne črpalke
 

>>

ZAKAJ toplotna črpalka

Montaža toplotne črpalke prinaša vrsto prednosti: uporaba obnov­ljivih virov energije iz bližnjega okolja, nič emisij, enostavna uporaba in nizki stroški toplotne energije. 

Najbolj smiselna je montaža toplotne črpalke v novogradnjah. V njih namreč zaradi izolacije, sodobnega stavbnega pohištva in zrakotesnosti zadostuje nekajkrat manj energije kot v starih stavbah. Seveda je montaža toplotne črpalke možna tudi v energijsko potratnih hišah, vendar je pri njih čas, v katerem se naložba povrne daljši, zato je odločitev za vgradnjo toplotne črpalke z zelo veliko močjo dražja, kljub manjšim sprotnim stroškom.

Brezplačen in obnovljiv vir toplotne energije

Okoljsko ozaveščenim investitorjem veliko pomeni, da toplotna črpalka do 80% energije in več ustvari brezplačno, iz obnovljivih virov v bližnji okolici.
Razložimo: toplotne črpalke so naprave, ki izkoriščajo toploto zraka, zemlje in podtalne vode in jo pri višji temperaturi oddajajo v ogrevalni sistem. Za delovanje potrebujejo električno energijo. Smisel ogrevanja z njimi je, da dobimo čim več toplote iz okolice in porabimo čim manj električne energije.
Racionalno je, da se elektrika pri TČ porablja izključno ali pretežno za prenos toplotne energije s toplotnega vira v ogrevalni sistem (za delovanje kompresorja in obtočnih črpalk) in ne za ogrevanje.

Glede na toplotni vir iz okolice, ki ga toplotna črpalka izrablja, montiramo več vrst naprav:

  • Montaža toplotne črpalke zrak/voda, ki izkorišča toploto zraka
  • Montaža toplotne črpalke zemlja/voda, ki izkorišča toploto zem­lje
  • Montaža toplotne črpalke voda/voda, ki izkorišča toploto podtalnice

Z veseljem vam svetujemo, kateri sistem toplotne črpalke izbrati za vas. Pokličite nas. 

Oddajte povpraševanje  

 

Zastopamo naslednje blagovne znamke TOPLOTNIH ČRPALK

montaža toplotne črpalke


Prenesi katalog:

dot Viessmann 2022 
dot Toshiba 2022/23 
dot Toshiba Estia        
dot Toshiba Business
dot Toshiba Home      
 
       
  Premišljeno izbrana toplotna črpalka je bistvenega pomena za vaš dom.
+386 51 681 700
 
 
info@en-teh.eu
 
         
 
 

 >>

REFERENCE toplotnih črpalk

 

EKO SKLAD za toplotne črpalke

Višina subvencije Eko sklada v primeru vgradnje toplotne črpalke v novi objekt je do 20 % priznanih stroškov, v primeru zamenjave stare kurilne naprave pa celo do 40 % oziroma 50 % priznanih stroškov.
Pravica do nepovratne finančne spodbude za vgradnjo toplotne črpalke se dodeli za nakup in vgradnjo električne, plinske, sorpcijske ali hibridne toplotne črpalke za centralno ogrevanje stavbe sistemov zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda (geosonda). Pravica do subvencije se lahko koristi za vgradnjo ene toplotne črpalke na stanovanjsko enoto. Toplotna črpalka mora zadostovati predpisanim mejam sezonske energijske učinkovitosti.

Objavljen je tudi seznam toplotnih črpalk, ki zadostujejo standardom Eko sklada za kandidiranje za nepovratna sredstva. Seznam toplotnih črpalk si lahko ogledate TUKAJ 

1) JAVNI POZIV 99SUB-OB22
Nepovratne spodbude/pomoči za nove naložbe zamenjave starih kurilnih naprav v enostanovanjskih stavbah.
Več na: https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pridobite-spodbudo/seznam-spodbud/toplotne-crpalke/toplotne-crpalke-subvencija-433

2) JAVNI POZIV 48SUB-SKOB17
Nepovratne spodbude/pomoči za nove naložbe zamenjave starih kurilnih naprav v skupnih kotlovnicah v lasti lastnikov, solastnikov ali etažnih lastnikov večstanovanjskih stavb.
Več na: https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pridobite-spodbudo/seznam-spodbud/toplotne-crpalke/toplotne-crpalke-subvencija-34

3) JAVNI POZIV 67OB22
Predmet poziva je ugodno kreditiranje občanov za okoljske naložbe.
Več na: https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pridobite-spodbudo/seznam-spodbud/toplotne-crpalke/toplotne-crpalke-kredit-392

Oddajte povpraševanje  

Naša zgodba izhaja iz misije, da ne samo sledimo, ampak tudi gradimo prihodnost. Da verjamemo v to, kar počnemo, najbolj pove dejstvo, da tudi sami živimo zgodbo o obnovljivih virih energije in energetski neodvisnosti. Predani smo odličnosti, kar dokazuje.

Zaposleni so naše največje bogastvo. Smo zaposlenim in družini prijazno podjetje, ki vlaga v osebni razvoj zaposlenih in spodbuja timski duh.

Temelj našega poslovanja je partnerski odnos s kupci in dobavitelji. Prepoznavanje potreb kupcev je naša glavna naloga. Njihov uspeh je tudi naš uspeh.

Odgovornost do kupcev, zaposlenih, lastnikov, družbe in okolja je princip od katerega nikoli ne odstopamo.

Na spremembe gledamo kot na priložnosti. Vsak izziv vidimo kot priložnost za učenje in rast.

Ker želimo ustvarjati ugodje za vas, vas vabimo, da nam pišete preko našega kontaktnega obrazca, kjer izpostavite želje ali problem ki vas pesti.

Za pripravo ponudbe, nam zaupajte čim več podatkov ter telefonsko številko ob koncu emaila, da vas lahko takoj pokličemo za morebitna dodatna vprašanja.

Po oddanem povpraševanju, vas kmalu kontaktiramo.

Veselimo se vas!
elektrarna na strehi

Kontaktirajte nas ali pa nas pokličite na +386 51 681 700 .


Pošlji 
X zapri Na spletnih straneh en-teh.eu uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.